‘De Condé kent zijn straf na confrontatie met Vertonghen tijdens Genk – Anderlecht

‘De Condé kent zijn straf na confrontatie met Vertonghen tijdens Genk – Anderlecht

26-09-2023 14:01 Laatste update: 14:18
50

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft aan Dimitri De Condé, Head of Football van KRC Genk, twee wedstrijden schorsing effectief en twee met uitstel opgelegd. De Condé wordt bestraft voor het opstootje dat hij had met Jan Vertonghen tijdens de match tussen Genk en RSC Anderlecht, Genk gaat niet in beroep, weet Het Nieuwsblad. De match eindigde in 1-1.

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft aan Dimitri De Condé, Head of Football van KRC Genk, twee wedstrijden schorsing effectief en twee met uitstel opgelegd. De Condé wordt bestraft voor het opstootje dat hij had met Jan Vertonghen tijdens de match tussen Genk en RSC Anderlecht van 3 september, Genk gaat niet in beroep, weet Het Nieuwsblad. De match eindigde in 1-1.

Bram Van Driessche was de scheidsrechter tijdens de match tussen Genk en Anderlecht. Van Driessche maakte het volgende verslag over de uitspraken van De Condé aan zijn adres. “De taal die hij gebruikte, tart alle verbeelding. Een bloemlezing: Wat loopt gij hier eigenlijk te doen, Gij zijt een echte schande, Ge zijt hier nooit meer welkom in deze gang, fucking loser”, citeert Het Nieuwsblad de scheidsrechter.

De uitingen van De Condé aan het adres van Van Driessche gingen nog verder. “Na de wedstrijd sprak hij me opnieuw op agressieve wijze aan dat ik een regelrechte schande was. Ik heb hem daarop uitgenodigd om de dialoog in de kleedkamer aan te gaan, waarop hij zei: Met u praat ik nooit meer”, aldus de scheidsrechter.

Vierde official Quentin Pirard maakte ook verslag en meldde dat de Condé na de wedstrijd ook Jan Vertonghen verbaal ging provoceren en de speler had weggeduwd. Het bondsparket vond dat gedrag onaanvaardbaar en riep Dimitri de Condé mede daarom op.