Onhoudbare Skov Olsen is af te stoppen: ''Je moet hem naar de buitenkant duwen''

Onhoudbare Skov Olsen is af te stoppen: ''Je moet hem naar de buitenkant duwen''

26-09-2023 08:10 Laatste update: 08:29
17

Bij Club Brugge maakt Andreas Skov Olsen furore. Club Brugge verwacht stiekem dat de rechtsbuiten na dit Jupiler Pro League-seizoen de deur achter zich dichttrekt. Desondanks weet Olivier Deschacht hoe de in vorm verkerende aanvaller te stoppen is.

''Andreas Skov Olsen is een van de besten van de competitie'', vertelde de assistent-trainer van de Belgische beloften aan Het Nieuwsblad.

''Hij heeft niet alleen zijn versnelling en zijn dribbels, maar ook nog eens die luciditeit in zijn afwerking'', zei de voormalige verdediger van onder andere RSC Anderlecht.

Deschacht heeft echter een strategie voor tegenstanders van Skov Olsen. ''Als je één tegen één staat, is het aangewezen om hem met je lichaamshouding naar de buitenkant te duwen. Dan kan hij tenminste niet naar zijn linker gaan en schieten'', aldus Deschacht.

De 23-jarige Deen kwam in januari 2022 over van het Italiaanse FC Bologna voor een bedrag van ruim 6 miljoen euro. Sindsdien speelde Skov Olsen 37 Jupiler Pro League-wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 13 assists.