Derde doelpunten op rij voor Lukaku bezorgt Roma slecht een punt in Turijn

Derde doelpunten op rij voor Lukaku bezorgt Roma slecht een punt in Turijn

24-09-2023 23:15
2

Romelu Lukaku voelt zich in zijn sas bij AS Roma, zoveel is duidelijk. Zondagavond startte hij op bezoek bij Torino voor de derde keer op rij in de basis en voor de derde keer ... liet hij de netten trillen. Jammer genoeg voor de Rode Duivel en zijn ploeggenoten kwam de thuisploeg nadien nog terug: 1-1.

Lukaku trapte na een negental minuten in Turijn al eens voor het eerst richting doel, maar die poging ging nog naast. Zulke pogingen zouden de rode draad vormen doorheen de eerste helft. Pas in minuut 35 volgde het eerste schot op doel. Rui Patricio had daar geen moeite mee. Op het uur kreeg Roma af te rekenen met pech. Bryan Cristante trof de paal.

Het zou slechts uitstel van executie blijken voor Torino, dat een tiental minuten later toch op achtervolgen was aangewezen. Opnieuw brak Lukaku de ban. De scherpschutter kwam via het been van een verdediger in balbezit in de vijandelijke zestien meter, weliswaar met de rug richting doel. Zo'n klus is echter een koud kunstje voor hem. Met een schot door het midden bracht hij Roma in vervoering.

Lukaku leek zo op weg om matchwinnaar te worden, maar vijf minuten voor affluiten besliste Duvan Zapata daar anders over. Hij kopte een voorzet strak binnen. Nadien probeerde Lukaku zijn elftal alsnog over de streep te trekken, maar ditmaal werd zijn poging geblokt. De 1-1 werd zo tot eindstand gepromoveerd. Roma pakt slechts vijf op vijftien, Torino telt acht stuks.