Charleroi boekt eerste overwinning van het seizoen ten koste van KV Kortrijk

23-09-2023 17:54
3

Charleroi weet weer wat winnen is. Dan toch. Na een seizoensbegin waarin het geen enkele driepunter wist te pakken, was het tegen KV Kortrijk dan toch raak. Het haalde het met 1-0 van de Kerels.

Zowel Sporting Charleroi als KV Kortrijk konden nog eens een goede prestatie gebruiken. Beide clubs wonnen dit seizoen nog niet en hoopten daar op zaterdag dan toch verandering in te kunnen brengen.

Het werd echter een nerveuze bedoening, met weinig tot zelfs geen grote kansen op een doelpunt. De aanvallende problemen van beide club werd pijnlijk duidelijk tijdens de wedstrijd en de eerste grote kans kon pas in minuut 26 worden genoteerd na een afgeweken schot van Ilaimaharitra.

Geen doelpunt voor de kapitein van Charleroi, al kon hij enkele minuten later wel knap ploegmaat Mbenza bedienen, die de verdiende voorsprong op het scorebord kan zetten. De Carolo's namen daarna de voet wel van het gaspedaal, waarna Kortrijk zich terug in de wedstrijd kon knokken en zelfs een paar keer dicht bij de gelijkmaker stond, zonder ook tot scoren te komen.

KV Kortijk begon een pak energieker aan die tweede helft en ging duidelijk op zoek naar een gelijkmaker. Invaller Davies raakte de paal, maar het doelpunt wilde niet vallen. Dat doelpunt leek er ook niet te gaan komen, waardoor Still besloot om in te grijpen met de inbreng van Alebiosu en Mbayo.

Helpen deed dat niet. Charleroi nam de wedstrijd helemaal in handen en trok de overwinning over de streep. Het bleef 1-0.