Still geeft uitleg over stoppen Cathcart bij Kortrijk: “Zag het niet meer zitten”

Still geeft uitleg over stoppen Cathcart bij Kortrijk: “Zag het niet meer zitten”

22-09-2023 19:32 Laatste update: 19:32

Craig Cathcart en KV Kortrijk namen deze week afscheid van elkaar terwijl de Noord-Ierse verdediger twee weken geleden nog zijn contract tekende. Hoofdtrainer Edward Still geeft aan wat volgens hem de reden is achter de beslissing van Cathcart om te stoppen met voetballen.

Still geeft aan dat hij meer dan twee uur heeft gepraat met Cathcart voor zijn komst bij Kortrijk. “Hij had zin in dit nieuwe avontuur en leek te willen vechten voor deze club. Spijtig genoeg voor ons is hij nu gestopt. Die blessure die hij in de interlandperiode met Noord-Ierland opliep, resulteerde waarschijnlijk in zijn beslissing”, citeert Het Nieuwsblad Still.

Still vertelt verder dat hij begrip heeft voor de keuze van Cathcart. “Natuurlijk hoopte ik dat een jongen met zo’n ervaring bij mijn ploeg kwam, maar het blijft zijn keuze. Hij heeft drie kindjes en wou het risico niet meer lopen om geblesseerd te geraken. Ik snap hem. Voor de match tegen Anderlecht vroeg ik hem of hij kon spelen en hij zag het niet meer zitten”, besluit Still.

Kortrijk neemt het zaterdagmiddag op tegen Sporting Charleroi. De Kerels gaan dan op bezoek bij De Zebra’s. Beide ploegen wisten dit Jupiler Pro League-seizoen nog geen driepunter te pakken. Zaterdag voor Kortrijk en Charleroi de ideale kans om hier verandering in te brengen.