Tuchel over situatie De Ligt: 'Je wijzigt niet vaak je centrale verdedigers'

Tuchel over situatie De Ligt: 'Je wijzigt niet vaak je centrale verdedigers'

22-09-2023 17:42

Thomas Tuchel verwacht niet dat Matthijs de Ligt op korte termijn ineens veel meer perspectief op speeltijd krijgt. De Nederlandse centrumverdediger van Bayern München komt dit seizoen, in tegenstelling tot afgelopen jaar, niet al te veel voor in de plannen van zijn trainer. 

Momenteel krijgen bij Bayern Dayot Upamecano en zomeraanwinst Kim MIn-jae de voorkeur. De Ligt valt geregeld in, maar moest afgelopen woensdag tijdens het Champions League-duel met Manchester United negentig minuten op de bank blijven zitten. In de topper van vorige week tegen Bayer Leverkusen bleef zijn speeltijd beperkt tot slechts vijf minuten. 

"Je brengt niet al te vaak wijzigingen aan bij je centrale verdedigers", aldus Tuchel vrijdagmiddag tijdens het persmoment in aanloop naar de wedstrijd tegen VfL Bochum. "Matthijs verdient het honderd procent zeker om te spelen. Hij is in goede vorm. Natuurlijk zou hij meer in actie willen komen, maar hij is een échte teamspeler. Iedereen moet er altijd klaar voor zijn. Dat is Matthijs ook, hij weet precies wat hij moet doen."

Vanuit Zeist was er eerder op vrijdag wel goed nieuws voor De Ligt. Ronald Koeman heeft hem opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, dat op 13 oktober en 16 oktober tegen respectievelijk Frankrijk en Griekenland speelt.