Liverpool pas na de rust voorbij LASK, Lukaku helpt Roma aan zege

21-09-2023 21:16

Liverpool is in de groep met Union met een zege begonnen aan de Europa League. De reds hadden tegen LASK Linz een comeback nodig. Romelu Lukaku scoorde voor een winnend AS Roma.

Groep E
LASK Linz - Liverpool 1-3
The Reds hadden het lastig in Oostenrijk. Sterker nog, Florian Flecker kreeg de bal uit een hoekschop en haalde fraai uit van net buiten de zestien: 1-0. De Engelse bezoekers moesten in de achtervolging en wisten het duel na rust te kantelen. Darwin Núñez maakte gelijk uit een penalty, Luis Díaz tekende voor de 1-2. Dat deed hij na een knappe assist van Gravenberch. De Nederlander maakte een kwartier voor tijd met een blessure plaats voor Mohamed Salah. De Egyptenaar bepaalde de eindstand vervolgens op 1-3.

Groep H
Bayer Leverkusen - BK Häcken 4-0
Bayer Leverkusen is ijzersterk begonnen aan het seizoen en de ploeg van Xabi Alonso trok de goede vorm door tegen BK Häcken. Die Werkself waren simpelweg een maatje te groot voor de Zweden. Florian Wirtz en Amine Adli bezorgden de Duitsers een bliksemstart. In de tweede helft nam Leverkusen verder afstand via Victor Boniface (ex-Union) en Jonas Hofmann.

Qarabag FK was in het andere duel in de poule met 1-0 te sterk voor Molde FK.

Groep F
Panathinaikos - Villarreal 2-0
Rennes - Maccabi Haifa 3-0

Groep G
Servette - Slavia Praag 0-2
FC Sheriff - AS Roma 1-2
In de Serie A was Lukaku al trefzeker voor AS Roma en nu heeft Big Rom ook zijn eerste Europese doelpunt voor de Romeinen te pakken. Het was een belangrijke treffer, want AS Roma won donderdag met 1-2 van FC Sheriff.