Pijnlijke woorden voor Ronaldo: Hem halen bleek uiteindelijk een fout

Pijnlijke woorden voor Ronaldo: "Hem halen bleek uiteindelijk een fout"

21-09-2023 13:44 Laatste update: 13:37
3

Ole Gunnar Solskjaer kijkt met gemengde gevoelens terug op de rentree van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De voormalig manager van The Mancunians heeft achteraf spijt dat de Portugees is teruggehaald.

Solskjaer stond tussen 2019 en 2021 aan het roer bij United. In die periode werd Ronaldo overgenomen van Juventus. De superster begon ijzersterk, maar maakte zichzelf naarmate de tijd vorderde onmogelijk door onder meer een controversieel interview te doen. Ronaldo werd door Sir Alex Ferguson overgehaald om terug te keren op Old Trafford. "We konden deze kans niet afwijzen, maar het besluit bleek uiteindelijk een fout te zijn", laat Solskjaer optekenen door The Athletic.

Bij zijn rentree voor United, tegen Newcastle United, scoorde Ronaldo twee keer. "Het voelde zo goed toen hij tekende en de fans voelden dat Old Trafford op zijn kop stond toen hij twee keer scoorde in die wedstrijd." Niet veel later ontstonden echter de eerste scheurtjes. "Toen het minder goed begon te lopen, kwamen de ego's in de kleedkamer naar boven. Sommige spelers vonden dat ze meer moesten spelen en waren niet meer constructief."

"Dat is een grote zonde voor mij", aldus Solskjaer. "Zaakwaarnemers en familieleden kruipen in de hoofden van spelers om te vertellen dat ze beter zijn, dat is voor mij de ziekte van het moderne voetbal."