Uitblinker Trossard helpt Arsenal met goal en assist aan makkelijke zege tegen PSV

20-09-2023 23:00
5

Arsenal is er zonder al te veel moeite in geslaagd om de Champions League-campagne winnend te starten. In eigen huis haalde het met 4-0 van PSV. Eén van de grote uitblinkers was Leandro Trossard, die goed was voor een doelpunt en een assist.

Al snel werd duidelijk dat Arsenal heer en meester was in het Emirates Stadium. PSV begon nog brutaal aan de wedstrijd, met een schot van Noa Lang na een kleine minuut spelen. Daarna begon de grote Arsenal-show echter: eerst verscheen Bukayo Saka al dreigend voor het doel, terwijl het niet veel later - in de achtste minuut - al raak was. Doordat Walter Benítez een schot van Martin Odegaard bedroevend verwerkte, kon Saka nu wel de 1-0 op het scorebord zetten.

Arsenal pakte daarna door. Na nog geen twintig minuten spelen werd het uiteindelijk ook 2-0: na een razendsnelle counter van de thuisploeg wist Leandro Trossard de bal tegen het net te werken. Vanaf dat moment ging Arsenal steeds meer naar de goal van PSV toe, terwijl het spel van The Gunners ook steeds fraaier werd.

Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd nog voor rust werd beslist: Gabriel Jesus kreeg op aangeven van Trossard in de zestien van PSV alle tijd en ruimte om de 3-0 te maken. Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze nam Arsenal wat gas terug, terwijl PSV zo nu en dan nog stiekem op zoek ging naar een aansluitingstreffer. Het slotakkoord was echter afkomstig van Odegaard, die Benítez met een schuiver van afstand verschalkte. Zo eindigde het duel tussen Arsenal en PSV in 4-0.