Van Bommel (Antwerp) over Ronaldinho bij Barça: “Had geen zin in avondje stappen

Van Bommel (Antwerp) over Ronaldinho bij Barça: “Had geen zin in avondje stappen"

19 september - 17:15 Laatste update: 17:46
1

Mark van Bommel neemt het met Antwerp dinsdag op tegen de club waarmee hij de Champions League won. Barcelona en Van Bommel worden in de Champions League herenigd en de Nederlandse coach blikt terug op hun triomf. 

De manier waarop Van Bommel Antwerp naar de dubbel loodste, heeft Barcelona ongetwijfeld geweten. Ook op het veld heeft Van Bommel het een en het ander bijeen gespeeld. Op clubniveau won hij acht titels in vier verschillende landen en een Champions League met uitgerekend Barcelona.

Van Bommel schitterde tijdens die finale naast onder andere Ronaldinho. Lionel Messi was toen nog niet de vedette die hij later werd, maar het talent spatte er toen ook al van af. Toch was Ronaldinho toen dé grote ster. “Ongelooflijk wat hij met een bal kon”, klinkt het bij Van Bommel in Het Nieuwsblad. Er wordt de Nederlands coach gevraagd naar zijn band met de Braziliaan. Ronaldinho had de reputatie van er wel eens de kantjes af te lopen, terwijl Van Bommel de superprof was. “Nou, óp het veld was ­Ronaldinho ook een prof, hoor. Anders kan hij nooit zo goed ­presteren.”

“We gingen nooit samen op stap. Na de gewonnen Champions League-finale ben ik met een groepje spelers rustig iets gaan eten in Parijs. Wat de andere groep – met Ronaldinho en Messi – heeft gedaan? Geen idee. Of ik dan geen trek had in een stevig avondje stappen? Neen. Ik ben sowieso geen drinker. En het WK van 2006 in Duitsland stond voor de deur.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s