Van Bommel is klaar met Antwerp: De bus parkeren tegen Barcelona is geen optie

Van Bommel is klaar met Antwerp: "De bus parkeren tegen Barcelona is geen optie"

18 september - 19:14
4

Mark van Bommel speelt dinsdagavond met Royal Antwerp FC tegen de naar eigen zeggen ‘moeilijkste tegenstander ooit’: FC Barcelona. De coach kent de club goed, omdat hij er in 2005 zelf ook speelde. 

"In dat ene seizoen dat ik hier gespeeld heb, hebben we vier prijzen gewonnen", aldus Van Bommel op zijn persconferentie. "FC Barcelona is één en al geschiedenis. De voorbije jaren mogen dan wat minder geweest zijn voor de club, maar dat had zijn redenen. Want dit elftal van Xavi kan de Champions League winnen. Het gaat heel lastig worden om hier te winnen. Je ziet ook de hand van Xavi in de manier waarop Barcelona speelt. Zo is het altijd geweest. Naar de ideologie met het totaalvoetbal van Johan Cruijff."

Van Bommel is niet van plan om de bus te parkeren tegen het team van Xavi. "Wij gaan voetballen op onze manier. Er gaan heus momenten in de wedstrijd komen waarin dat kan. De bus parkeren zal geen optie zijn. Natuurlijk gaat het moeilijk worden, dit Barcelona is weer op weg zijn topniveau te halen. Terwijl dit voor ons een eerste deelname is. Maar geïntimideerd door hun sterke niveau van zaterdag ben ik niet", aldus de oefenmeester, die doelde op de 5-0 zege van FC Barcelona op Real Betis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s