Standard pakt eerste driepunter van het seizoen tegen KAS Eupen

17-09-2023 15:39 Laatste update: 15:41
12

Standard heeft de eerste driepunter van het seizoen gepakt. De ploeg van hoofdtrainer Carl Hoefkens wist uit bij KAS Eupen met 2-3 te winnen. De doelpunten werden gemaakt door Wilfried Kanga, Hayao Kawabe en Kamal Sowah. Namens Eupen scoorde spits Alfred Finnbogason.

Standard ging op bezoek bij KAS Eupen. Het was voor beide ploegen zoeken in de eerste fase van de match. Na 15 minuten waren beide ploegen nog niet in staat geweest om een grote kans te creëren. Na 30 minuten spelen hoefden beide doelmannen nog niet in actie te komen.

De eerste helft was allesbehalve een spannende voetbalmatch, totdat de slotfase aanbrak. In de 48e minuut schatte de verdediging van Eupen een lange bal verkeerd in, waardoor Wilfried Kanga vertrokken was. De aanvaller kwam met een gekruist schot en opende de score keurig.

Na de verkeerde inschatting van Eupen, maakte de verdediging direct opnieuw een fout. Paeshuyse leverde de bal zo maar in bij Hayao Kawabe. De Japanse centrale middenvelder twijfelde in de 50e minuut geen moment en zette Standard op fraaie wijze op een 0-2 voorsprong.

In de beginfase van de tweede helft zette Eupen flink aan, Standard-doelman Bodart voorkwam een vroege aansluitingstreffer. De Panda’s stormde uit de kleedkamer, maar na 65 minuten spelen ging deze storm weer liggen en werd Standard dominanter.

In de 74e minuut was het Kamal Sowah die de 0-3 voor Standard op het scorebord zette. Canak bracht de bal fraai voor het doel en Club Brugge-huurling Sowah rondde koelbloedig af. 5 minuten later deed Eupen wat terug. Spits Alfred Finnbogason rondde goed af nadat Balikwisha de bal verloor namens Standard.

Een opvallend moment was er in de 88e minuut, William Balikwisha werd weer naar de kant gehaald door hoofdtrainer Carl Hoefkens. Balikwisha kwam in de 79e minuut het veld in voor Kawabe. Door het vele oponthoud kwamen er maar liefst 9 minuten blessuretijd bij.

In de 94e minuut leek de spanning weer helemaal terug te zijn in de match. Paeshuyse maakte de 2-3, maar deze werd afgekeurd in verband met buitenspel door de VAR. Wat deze situatie extra bijzonder maakte is dat scheidsrechter Lardot naar de beelden moest kijken om de situatie zelf te beoordelen.

In de 103e minuut maakte Alzate namens Standard een schwalbe waarna hij zijn tweede gele kaart kreeg. Hoefkens kreeg hierna ook nog geel omdat scheidsrechter Lardot het idee had dat Hoefkens cynisch in zijn richting klapte. De scheidsrechter floot vervolgens na 104 minuten speeltijd af. Dit leverde de eerste driepunter van het seizoen voor Standard tegen Eupen.