Club Brugge wint via Nusa en Jutgla van Charleroi

Nusa en Jutgla pieken in slotfase voor Club Brugge tegen stug Charleroi

16 september 2023 om 22:48
Laatste update: 16 september 2023 om 22:55

Club Brugge heeft thuis in het Jan Breydelstadion met 4-2 gewonnen van Sporting Charleroi. In de slotfase was het talent Antonio Nusa en spits Ferran Jutgla die in de slotfase nog wisten te scoren. Namens Blauw-Zwart kwamen Igor Thiago, Brandon Mechele, Nusa en Jutgla tot scoren. Namens De Zebra's scoorden Parfait Guiagon en Vetle Dragsnes.

Club Brugge ontving Sporting Charleroi in het Jan Breydelstadion. Charleroi toonde zich gretig en ging direct op zoek naar het eerste doelpunt. De drang van Charleroi werd in de 6e minuut beloond. Parfait Guiagon wist de bal met flinke snelheid in de verre hoek te schieten.

In de beginfase toonde Charleroi zich dominant, maar na een kwartier spelen nam Club Brugge de regie over. Na 27 minuten werd de dominantie van Club Brugge Charleroi te veel. Igor Thiago tekende voor de gelijkmaker. Skov Olsen kreeg wat ruimte en bediende de spits, die vervolgens prima afwerkte.

Club Brugge speelde meer kansen bij elkaar, maar in de 42e minuut was het Charleroi dat voor de tweede keer het net vond. Vetle Dragsnes kwam naar binnen gesneden en haalde uit. Via de rug van verdediger Spileers viel de bal in het doel waardoor doelman Mignolet geen kans had.

Nog voor de rust stelde Blauw-Zwart orde op zaken. In de 45e minuut maakte Brandon Mechele er 2-2 van. Sabbe leverde een uitstekende voorzet. Mechele stond redelijk ver van het doel, maar wist toch prima binnen te knikken.

In de beginfase van de tweede helft konden zowel Club Brugge als Charleroi gevaarlijk worden. Simon Mignolet moest zich meerdere malen strekken om de voorsprong van Charleroi te vermijden. In de 67e minuut bracht Ronny Deila Antonio Nusa het veld in voor Philip Zinckernagel en in de 79e minuut kwam Ferran Jutgla voor Skov Olsen.

In de slotfase van de match zette Club Brugge aan om er toch met drie punten vandoor te gaan. Spits Thiago en Maxim De Cuyper waren beiden erg dichtbij. In de 88e minuut lukte het dan toch voor Club Brugge.

Het talent Nusa zorgde voor de verlossing bij Club Brugge. De aanvaller passeerde zijn tegenstander en ging voor een voorzet. De voorzet dwarrelde met een gelukje binnen waardoor Club Brugge op een 3-2 voorsprong kwam.

De match kreeg 5 minuten blessuretijd en in de 95e minuut bepaalde spits Jutgla de eindstand. Charleroi ging met erg veel risico spelen en dit zorgde ervoor dat er zeer veel ruimte kwam voor Club Brugge. Jutgla zette de aanval op vanaf eigen helft en rondde vervolgens zelf af voor de 4-2.