Antwerp kan met gerust gemoed toeleven naar Barcelona na simpele winst in Westerlo

15-09-2023 22:33 Laatste update: 22:46
19

Antwerp kende in Westerlo een goede generale repetitie voor de clash tegen FC Barcelona. Op bezoek bij de Kemphanen kwam het nooit in de problemen en wist het simpel met 0-3 te winnen.

Met de partij tegen Barcelona in het verschiet kan het weleens gebeuren dat er een gebrek aan concentratie is bij een ploeg. Niet bij Royal Antwerp FC, dat met veel enthousiasme begon aan de partij tegen Westerlo en dat ook beloond zag worden. Na slecht uitvallen van doelman Gillekens kwamen de bezoekers al na een kwartier voetballen op voorsprong via Vincent Janssen.

Daarop probeerde Westerlo het commando wel over te nemen en wat druk te ontwikkelen. Antwerp nerveus maken lukte echter niet. Ook kansen creëren kwam er niet van voor de Kemphanen, die Butez niet aan het werk konden zetten.

Westerlo begon vol goede moed aan die tweede helft én kon zelfs een klein steekje uitdelen. Een kleine kans voor Frigan, maar opnieuw geen treffer. Die treffer viel opnieuw aan de overzijde. Na goed voorbereidend werk van Janssen en Muja kwam de bal tot bij Jelle Bataille, die de bal in de 67e minuut voorbij Gillekens plaatste.

Westerlo had geen antwoord meer klaar en raakte amper nog tot bij Butez. De beste kansen waren uiteindelijk nog voor Antwerp en de doelpunten ook. Muja zag zijn sterke invalbeurt nog beloond worden met een treffer: 0-3, de eindstand.