Van den Keybus over zijn tijd bij Club Brugge: “Die denkt gewoon schijt aan alles”

Van den Keybus over zijn tijd bij Club Brugge: “Die denkt gewoon schijt aan alles”

13 september - 22:30 Laatste update: 23:02
3

Thomas Van den Keybus, de 22-jarige centrale middenvelder van KVC Westerlo, doet een boekje open over zijn tijd bij Club Brugge. Van den Keybus vertelt over zijn oud-ploegmaat Maxim De Cuyper en zijn voormalige hoofdtrainer Carl Hoefkens.

Van den Keybus vertelt dat hij zelf altijd erg veel nadenkt voor een match, de middenvelder zou graag wat extra de mentaliteit van Maxim De Cuyper hebben. “Die denkt gewoon: Schijt aan alles en gewoon spelen. Waarmee ik bedoel dat hij onbevangen speelt, maar nog wel altijd zijn taken uitvoert natuurlijk”, citeert Het Nieuwsblad Van den Keybus.

Van den Keybus blikt ook terug op zijn oude hoofdtrainer bij Club Brugge, Carl Hoefkens. Van den Keybus geeft aan dat hij Hoefkens als een echte mentor zag. “Dat was zo’n beetje mijn tweede vader. Niemand kon me raken zoals hij dat kon, ook naast het veld”, deelt Van den Keybus.

Van den Keybus sluit af door een herinnering te delen aan zijn tijd met Hoefkens bij Club Brugge. "Ik was tijdens corona plots mijn bankkaart kwijt en kon niets meer betalen. Hier, pak de mijne en zoek of blokkeer ondertussen de jouwe, zei Carl. Alsof het niets was. Ik heb ze toch even gehad, ja. Schoon gebaar. Ik leef ook mee met zijn carrière, het allerbeste wens ik hem toe, dat verdient hij", besluit Van den Keybus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s