Interland van Marokko gaat door: Het wordt een heel speciale avond

Interland van Marokko gaat door: "Het wordt een heel speciale avond"

12-09-2023 12:16 Laatste update: 12:16
4

De interland tussen Marokko en Burkina Faso van woensdag gaat gewoon door. De partij wordt namelijk in het Franse Lens gespeeld. Voor de match zal er uiteraard een eerbetoon zijn aan de slachtoffers van de aardbeving. 

Zaterdag werd Marokko - Liberia wél uitgesteld. De spelers lagen voor die wedstrijd op hotel in Agabir en hebben de schok duidelijk gevoeld. Mohamed El Khannouss, de vader van Bilal, getuigt. 

"Ook in Agadir, op ongeveer 200 kilometer van het epicentrum, was de aardbeving heel goed voelbaar", aldus El Khannouss bij Het Belang Van Limburg. "De spelers hebben in paniek hun hotelkamer verlaten. De spelers waren solidair met de families van de slachtoffers. Ze hebben een belangrijk voorbeeld gesteld door bloed te doneren in een ziekenhuis in Agadir."

Woensdag wordt er in Lens wél gespeeld. "De 38.000 tickets zijn al heel lang de deur uit", gaat El Khannouss verder. "Natuurlijk zullen ook wij aanwezig zijn in Lens. Zaterdag geraakten we door mijn drukke agenda niet in Agadir, achteraf gezien was het maar goed ook. In Lens zullen tal van acties worden opgezet, het wordt een heel speciale avond.”