Veld in Azerbeidzjan ligt er dramatisch bij: Niet beste waar we ooit op speelden

Veld in Azerbeidzjan ligt er dramatisch bij: "Niet beste waar we ooit op speelden"

8 september - 14:19 Laatste update: 14:43
2

De Rode Duivels zetten hun queeste richting Euro 2024 zaterdag verder met een bezoek aan Azerbeidzjan. Dat is op zich al geen plezieruitje en daarbovenop komt nog dat het veld er erbarmelijk bij ligt. Ook Domenico Tedesco moest even met de ogen knipperen, maar wil er geen thema van maken.

"Waarschijnlijk niet het beste waar we ooit op gespeeld hebben", zo vat de bondscoach de staat van het terrein eufemistisch samen bij VTM Nieuws. Meer woorden wil hij daar niet per se aan vuil maken. "Eerlijk gezegd mag dat geen excuus zijn. We hebben dat onderwerp één minuut besproken, niet langer. We zijn begonnen door te zeggen dat het er slecht bij ligt, maar dat geldt zowel voor ons als voor de tegenstander."

Verder mag de ondergrond geen enkele invloed hebben op het resulaat, benadrukt Tedesco. "We zijn niet de eerste ploeg die hier komt spelen. En ook niet de eerste ploeg die hier komt winnen", klinkt het veelbetekend. De drie punten pakken is dan ook een absolute must. "Ons doel is om hier te winnen, ongeacht excuses. Ik wil niemand horen klagen." Naast de grasmat valt overigens ook het aanvangsuur bijzonder te noemen. De wedstrijd start zaterdag al om 15u in de namiddag (onze tijd).

Azerbeidzjan bengelt voorlopig onderaan de groep met amper één puntje, dat het sprokkelde tegen het andere zwakke broertje, Estland. Toch verwacht Tedesco niet dat zijn Duivels met de vingers in de neus over de Azeri's heen zullen walsen. Hun resultaten geven namelijk een vertekend beeld. "Ze hadden al veel kansen om te scoren, ook in Zweden bijvoorbeeld (waar ze wel met 5-0 verloren, nvdr.). Ze weten hoe je moet voetballen en ze zullen gemotiveerd zijn in dit stadion."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s