Messi haalt schouders op na woorden Van Gaal: 'Hij kwam nooit dichtbij WK-titel'

Messi haalt schouders op na woorden Van Gaal: 'Hij kwam nooit dichtbij WK-titel'

08-09-2023 08:45
19

Lionel Messi is donderdagavond ingegaan op de uitspraken van Louis van Gaal over het afgelopen WK in Qatar. De aanvaller werd gevraagd naar zijn mening over die woorden, na afloop van het WK-kwalificatieduel met Ecuador. Messi was niet onder de indruk van de belastende uitspraken van de Nederlandse coach.

Volgens Van Gaal was het WK in Qatar 'een vooropgezet plan en moest Messi wereldkampioen worden.' De Argentijnse superster haalt zijn schouders op over die uitspraken. "De meningen van mensen die nooit dicht bij een WK-titel zijn gekomen, zijn volledig irrelevant", gaf Messi een korte reactie op de uitspraken tegenover TYC Sports. De dribbelaar was met een rake vrije trap van levensbelang in de 1-0 overwinning op Ecuador

Argentinië schakelde op het afgelopen WK Oranje uit in de kwartfinale. Tijdens en na die wedstrijd was de aanvaller van Inter Miami ook al niet heel complimenteus tegenover de toenmalige bondscoach van Nederland. "Van Gaal heeft het de hele tijd over mooi spel en aanvallend voetbal, maar je ziet dat hij aan het eind altijd uitkomt op het spelen van de lange bal. Wat Van Gaal denkt doet mij helemaal niets."