Genk wilde van Onuachu duurste transfer maken: “Blij dat hart van Joseph hier is

Genk wilde van Onuachu duurste transfer maken: “Blij dat hart van Joseph hier is"

07-09-2023 20:20
4

KRC Genk probeerde de voorbije weken Paul Onuachu terug in huis te halen. Dat lukte evenwel niet. Dimitri de Condé legt nu bij TechTalk uit waarom de Nigeriaanse spits nog altijd bij Southampton zit

In de winterstop verliet Onuachu Genk om aan de slag te gaan bij Southampton. De Engelsen betaalden destijds 18 miljoen euro aan Genk om te spits te mogen inlijven. Nu hoopte Genk hem los te weken in Engeland. "Onuachu was een heel intensief dossier. Jullie mogen weten dat Paul absoluut wilde terugkeren”, blikt De Condé terug op de transfersaga.

De Limburgers wilden ver gaan, maar tot een transfer kwam het niet. "Wij waren bereid als club om van Onuachu de grootste inkomende transfers van Genk ooit te maken. Op financieel vlak. Dat was allemaal uitgewerkt. Maar voor Southampton zou dat met een ruil moet gebeuren met Joseph Paintsil. Die wilde op het einde van de rit niet gaan."

De Condé had Onuachu graag terug naar de Cegeka Arena gehaald, maar neemt Paintsil absoluut niets kwalijk. Verre van zelfs. "Ik heb twee drie keer met Joseph daarover gesproken. Ik heb ook iedereen ervan verwittigd: let op, Joseph is heel graag in Genk. Die wil heel graag met ons verder. Southampton kon hem niet overtuigen. Ik ben heel blij dat Joseph met zijn hart bij ons zit. Maar dat ging dus ten koste van Onuachu en hebben wij moeten schakelen."

Genk haalde uiteindelijk als nieuwe aanvaller Andi Zeqiri in huis. De 24-jarige Zwitser kwam voor zo'n 2,75 miljoen euro over van Brighton.