OFFICIEEL: Jans (ex-Standard Luik) moet FC Utrecht uit het slijk trekken

OFFICIEEL: Jans (ex-Standard Luik) moet FC Utrecht uit het slijk trekken

06-09-2023 14:01

Ron Jans (ex-Standard) is gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Utrecht. De trainer volgt de onlangs ontslagen coach Michael Silberbauer op. Jans tekent een contract tot 2025 bij de Nederlandse club.

Daarmee is het sabbatical van Ron Jans al na twee maanden ten einde. Jans is de vervanger van de Deense coach Silberbauer, die dit seizoen na drie duels op straat werd gezet. Jans was vorig seizoen nog trainer van FC Twente, waarna hij deze zomer besloot om een jaar niet te coachen en een sabbatical te nemen. Die komt dus abrupt ten einde en Jans gaat nu proberen om Utrecht van de zestiende plaats terug omhoog te helpen.

Volgens Jans was de kans die hij in de Domstad kreeg er 'één om niet te laten lopen'. "Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan."

Technisch directeur Jordy Zuidam denkt dat Utrecht met Jans de ideale trainer heeft kunnen vastleggen. "Hij heeft als Hoofdtrainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland gewerkt, neemt veel ervaring met zich mee, is een Nederlandse trainer die de Eredivisie door en door kent en heeft bij meerdere clubs bewezen het maximale uit een spelersgroep te kunnen halen. Ron zal hier vanaf maandag intensief aan de slag gaan en we begrijpen dat dit tijd nodig heeft."