'Zoekend Anderlecht heeft alternatief voor Hazard met transfervrije Idrissi'

'Zoekend Anderlecht heeft alternatief voor Hazard met transfervrije Idrissi'

5 september - 23:17
5

RSC Anderlecht wil op de slotdag van de Belgische zomermercato nog een slag van jewelste slaan. Thorgan Hazard moet het aanvallende middenveld van een extra impuls voorzien. Mocht dat niet lukken, dan richt paars-wit haar pijlen mogelijk op Oussama Idrissi.

Het Nieuwsblad laat vallen dat ook Idrissi op het lijstje staat van Jesper Fredberg. In de eerste plaats blijven de onderhandelingen met Hazard prioritair, maar die zal een flinke duit aan salaris kosten. Als het water tussen beide partijen te diep blijkt, komt Idrissi nog in beeld. Die heeft alvast het voordeel dat hij momenteel transfervrij is. Anderlecht kan hem met andere woorden ook na woensdag nog in huis halen.

Idrissi beleefde zijn doorbraak in de Eredivisie, eerst bij FC Groningen, later bij AZ. Bij die laatste club zette hij in 2019-2020 zijn strafste campagne neer. Daarop plukte Sevilla FC hem weg. In Andalusië kon de Nederlandse Marokkaan echter nooit helemaal aarden. Uitleenbeurten aan Ajax, Cadiz en Feyenoord waren zijn deel. 

In Rotterdam was Idrissi vorig seizoen wel van waarde in de titelstrijd. 27 keer kwam hij tussen de lijnen, waarvan zeventien keer als basisklant. Daarin wist hij onder meer vier keer te scoren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s