Cobbaut moet Mechelen terug leren kennen: Maar heb goesting, onwaarschijnlijk

Cobbaut moet Mechelen "terug leren kennen": "Maar heb goesting, onwaarschijnlijk"

05-09-2023 21:41
3

Ook KV Mechelen gebruikt de slotdagen van de zomertransferperiode om verse krachten in huis te halen. Met Elias Cobbaut rondde het de transfer van een oude bekende af. Vijf jaar na zijn vertrek is de linksachter teruggekeerd onder de Sint-Romboutstoren.

Als rasechte Mechelaar voelt het voor Cobbaut aan als thuiskomen. Zijn liefde voor Malinwa is steeds aanwezig gebleven. "Elke keer ik in het land was, heb ik een match van KV meegepikt", vertelt Cobbaut vol trots op de website van KV. Nu vond hij de tijd rijp om zijn carrière nieuw leven in te blazen op bekend terrein. "Het voelt zalig om terug op de heilige grond rond te lopen."

Toch zal het opnieuw eventjes wennen worden voor hem. "Ik moet het hier nog terug wat leren kennen, want de hoofdtribune stond er nog niet toen ik vertrok", vertelt Cobbaut. Het maakt het des te spannend voor de verdediger. "Ik heb goesting om hier te spelen, onwaarschijnlijk. Die eerste match kan er niet snel genoeg zijn."

Tot en met medio 2018 werkte Cobbaut zich op tot één van de uitblinkers bij KV Mechelen. In de zomer van dat jaar verleidde RSC Anderlecht hem tot een transfer. Hij verzamelde er een vijftigtal wedstrijden, maar helemaal overtuigen lukte niet. Vervolgens kwam er een overstap naar Parma. Na een overtuigend debuutjaar in de Serie B zat Cobbaut daar vorig seizoen op een zijspoor.