L'Equipe: 'Mbappé heeft dikke bonus opgegeven voor terugkeer bij PSG'

L'Equipe: 'Mbappé heeft dikke bonus opgegeven voor terugkeer bij PSG'

05-09-2023 12:44

Kylian Mbappé heeft met zijn club Paris Saint-Germain een regeling getroffen, zo meldt het Franse L’Équipe. De afspraak tussen de ploeg en de Fransman was simpel: als de aanvaller zou afzien van zijn loyaliteitsbonus, dan werd hij weer toegelaten tot de selectie.

Eerder liet Mbappé zijn club weten geen interesse te hebben in het tekenen van een nieuw contract. Daarop werd hij door trainer Luis Enrique uit de selectie gezet, aangezien de Parijzenaren wilden voorkomen dat hun ster voor niets zou vertrekken in 2024. Dat Mbappé, zonder het verlengen van zijn contract, weer in genade werd aangenomen en terugkeerde in de selectie, leidde dan ook tot de nodige verbazing.

Gesprekken over een nieuw contract zouden er (nog) niet zijn, maar volgens L’Équipe ziet de spits af van financiële garanties die hij vanuit zijn huidige contract tegemoet kon zien. Het betreft een loyaliteitsbonus van tussen de zestig en tachtig miljoen euro netto, waardoor PSG zo’n honderd miljoen euro bespaart. Een bedrag dat ongeveer gelijk zou zijn aan een eventuele transfersom die de club zou hebben ontvangen bij een transfer. De afspraak is echter niet officieel en wordt gezien als een 'herenakkoord'.