OFFICIEEL: Vitesse sluit na Deadline Day nog deal met zusterclub Patro-Esiden

OFFICIEEL: Vitesse sluit na Deadline Day nog deal met zusterclub Patro-Esiden

4 september - 18:01

Patro Eisden Maasmechelen heeft aanvaller  Simon van Duivenbooden van zusterclub Vitesse binnengehaald. Op de Belgische velden is de transfermarkt nog open, waardoor de 21-jarige spits nog kan overstappen.

Net als Vitesse is Patro Eisden Maasmechelen onderdeel van de Common Group. Bij de huidige nummer vier van de Eerste Klasse B tekent Van Duivenbooden een contract tot medio 2024, waarna hij terugkeert bij Vitesse. "Door de aanvallende versterkingen deze zomer hebben we de mogelijkheid weten te creëren om Simon uit te kunnen lenen. Het is in deze fase van zijn carrière belangrijk om aan spelen toe te komen", zegt technisch directeur Benjamin Schmedes op de clubsite.

"Het is mooi om te zien dat we met Patro een betrouwbare club hebben gevonden waarbij we de ontwikkeling van Simon nauwlettend in de gaten kunnen houden." Mede door de komst van Fodé Fofana, die op huurbasis PSV verruilt voor Vitesse, is Van Duivenbooden overbodig geworden in Arnhem. Tot dusver speelde hij elf officiële wedstrijden voor Vitesse. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s