Ohio moet het doen zonder Gravenberch, middenvelder wil zich focussen op Liverpool

Ohio moet het doen zonder Gravenberch, middenvelder wil zich focussen op Liverpool

04-09-2023 13:08
1

Ryan Gravenberch is komende interlandperiode niet beschikbaar voor Jong Oranje-coach Michael Reiziger. De middenvelder wil zich focussen op zijn nieuwe club Liverpool en kan daardoor niet meedoen met de wedstrijden. Fedde de Jong is zijn vervanger bij Jong Oranje. Eerder was Noah Ohio van Standard al geselecteerd voor Jong Oranje. 

Voor Reiziger is het een vervelende tegenvaller dat Gravenberch niet meedoet, aangezien de middenvelder één van de meer ervaren jongens was in de selectie. De nieuwe bondscoach liet in zijn eerste periode als trainer maar liefst dertien spelers debuteren in de selectie van Jong Oranje. Gravenberch, Kenneth Taylor en Brian Brobbey waren de enige drie spelers die al voor het grote Nederlands elftal uitkwamen. Ohio is een van de nieuwelingen. 

In de komende interlandperiode speelt Jong Oranje twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op 8 september neemt Jong Oranje het op tegen Moldavië in de EK-kwalificatiereeks. Vier dagen later vliegt de ploeg naar Macedonië om het daar tegen hun leeftijdsgenoten op te nemen. Jong Oranje zit in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar. De ploeg probeert zo kwalificatie af te dwingen voor het EK 2025 in Slowakije.