UPDATE: 'Doelman Schmeichel tekent voor één jaar bij Anderlecht'

UPDATE: 'Doelman Schmeichel tekent voor één jaar bij Anderlecht'

03-09-2023 21:49 Laatste update: 04-09-2023 21:02
144

Anderlecht toont interesse in de transfervrije Deense doelman Kasper Schmeichel. De 36-jarige Schmeichel liet vorige week zijn contract ontbinden bij het Franse OGC Nice en is op zoek naar een nieuwe club.

Hoofdtrainer Brian Riemer wilde niet al te veel zeggen over de mogelijke komst van Schmeichel. “Ik kan niet ingaan op transferzaken. We hebben op dit moment twee goeie doelmannen, maar we kijken altijd uit naar opportuniteiten. Of Schmeichel een optie is kan ik niet zeggen”, deelde Riemer aan Het Nieuwsblad.

Met Schmeichel kan Anderlecht een vracht aan ervaring binnenhalen, de doelman heeft maar liefst 91 matchen namens Denemarken op zijn naam staan en kwam onder meer 479 matchen uit voor Leicester City.

Schmeichel was onderdeel van de stuntploeg van Leicester City die kampioen van de Premier League werd in 2016. Schmeichel heeft in totaal 284 Premier League-matchen op zijn naam staan, hierin hield hij 79 keer de nul.

Mocht Schmeichel daadwerkelijk de overstap maken naar paars-wit, dan is hij in ieder geval niet de enige Deen. Binnen Anderlecht groeit er een ware Deense enclave met CEO-sports Jesper Fredberg, recruitment officer Mikkel Hemmersam, hoofdtrainer Brian Riemer, spits Kasper Dolberg, middenvelder Thomas Delaney en rechtsbuiten Anders Dreyer. 

Update: Het mogelijke aantrekken van doelman Schmeichel neemt serieuzere vormen aan. De contacten tussen Schmeichel en Anderlecht zijn heel intens en de doelman is op weg naar Anderlecht. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Update: Volgens Footmercato staat het zo goed als vast dat Schmeichel zich gaat aansluiten bij Anderlecht. Volgens de Franse bron tekent de Deense doelman een contract van één seizoen in Brussel.