Bordalás (Getafe) wil Greenwood helpen: Verdient het om weer voetballer te zijn

Bordalás (Getafe) wil Greenwood helpen: "Verdient het om weer voetballer te zijn"

03-09-2023 15:10
3

Getafe-trainer José Bordalás vindt dat Mason Greenwood het verdient om weer aan de slag te kunnen als voetballer. De omstreden Engelse aanvaller tekende op Deadline Day een contract bij Getafe, waar hij zich voor het eerst sinds januari 2022 weer kan gaan opmaken voor een wedstrijd op het hoogste niveau. 

Greenwood werd in januari van vorig jaar gearresteerd op verdenking van mishandeling en verkrachting. Die zaak duurde meer dan een jaar. In februari werden alle beschuldigingen ingetrokken, maar Manchester United besloot toch om niet verder te gaan met de aanvaller. Getafe gaf hem op de valreep nog een kans, die hij greep. 

"Het is een zeer delicate situatie", aldus Bordalás zaterdagavond op de persconferentie na afloop van het bezoek aan Real Madrid (2-1 nederlaag). "Het is moeilijk over dit onderwerp te oordelen. Iedereen weet wat er is gebeurd en er zijn passende maatregelen genomen."

Bordalás sprong in de bres voor Greenwood. "We weten allemaal hoe dit voor hem is geëindigd, zonder veroordeling namelijk. Hij is een voetballer van een heel hoog niveau en hij is heel enthousiast bij ons binnengekomen. Wij helpen hem en zien zijn potentieel", vervolgt de Spaanse oefenmeester. "Hij is een hele jonge jongen. We hopen dat hij zich snel aanpast aan onze competitie. Hij verdient zijn professionele statius terug en hij verdient het om weer voetballer te zijn."