OFFICIEEL: Wijnaldum ruilt PSG in voor Saudische miljoenen

OFFICIEEL: Wijnaldum ruilt PSG in voor Saudische miljoenen

2 september - 23:20

Georginio Wijnaldum vervolgt zijn carrière in Saudi-Arabië. Al Ettifaq, de club van voormalig Liverpool-maatje Jordan Henderson en manager Steven Gerrard, verlost de Oranje-international van Paris Saint-Germain.

Wijnaldum kwam niet voor in de plannen van PSG-trainer Luis Enrique en trainde apart van de selectie. Het liefst wilde de 32-jarige middenvelder zijn contract laten ontbinden, maar de kampioen van Frankrijk hoopte er nog een transfersom uit te slepen. Dat is gelukt: Al Ettifaq betaalt negen miljoen euro.

In Saudi-Arabië tekent Wijnaldum voor drie seizoenen. Het is nog niet duidelijk wat de Nederlander daar gaat verdienen, maar het zal hem financieel in ieder geval geen windeieren leggen. Bij Al Ettifaq wordt Wijnaldum herenigd met Henderson en gaat hij werken onder Gerrard en samen met voormalig Club Brugge-verdediger Jack Hendry. Na vier wedstrijden staat de club op de vijfde plek in de competitie.

Vorig jaar speelde op huurbasis bij AS Roma. Door een zware blessure, opgelopen aan het begin van het seizoen, kwam de Rotterdammer niet verder dan veertien competitie-optredens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s