Cercle Brugge zet goede reeks voort en boekt verdiende overwinning tegen Westerlo

02-09-2023 17:53
23

Cercle Brugge heeft de vorm te pakken en bewees ook tegen KVC Westerlo een moeilijk te bespelen ploeg te zijn. In eigen huis wist het met 2-1 te winnen van de Kemphanen.

Cercle Brugge draaide na vijf speeldagen volop mee aan de top van het klassement en kon dus met een gerust gevoel KVC Westerlo ontvangen. De Kemphanen hadden hun start helemaal gemist en hadden punten nodig, al werd het geen makkelijke partij tegen een sterke Vereniging.

In die eerste helft kregen we aanvankelijk weinig voetbal te zien, maar wel veel duels, fouten en slechte passes. Er vielen wel wat kansjes en dan vooral aan de zijde van Cercle Brugge, dat Westerlo-doelman Gillekens meermaals aan het werk kon zetten.

Telkens er een opflakkering kwam van de Vereniging, resulteerde dat ook in gevaar én uiteindelijk een doelpunt. Op slag van rust was het Kevin Denkey die de thuisploeg verdiend op voorsprong wist te brengen.

Ook na de pauze bleef Cercle Brugge de betere ploeg op het veld en waren de kansen ook voor de Vereniging. Westerlo had helemaal geen antwoord klaar en wist Cercle-doelman Warleson dan ook amper te bereiken.

Dat ook Denkey goed is begonnen aan het seizoen, bewees hij twintig minuten voor tijd. Met een punter zorgde hij voor de 2-0 en uiteindelijk ook de zege van Cercle Brugge. Er kwam nog wel een antwoord van Westerlo, dat verschillende kansen kreeg en in het absolute slot via Frigan nog op 2-1 kwam. Daar bleef het uiteindelijk bij.