OFFICIEEL: Getafe maakt controversiële transfer van Greenwood wereldkundig

OFFICIEEL: Getafe maakt controversiële transfer van Greenwood wereldkundig

02-09-2023 00:52

Mason Greenwood gaat weer voetballen. De Engelse aanvaller, die voorlopig niet meer aan spelen toe zal komen bij Manchester United, gaat aan de slag bij Getafe. Volgend jaar keert hij weer terug naar Engeland. 

De 21-jarige Greenwood brak in 2019 door bij United. Begin 2022 kwam er abrupt een einde aan zijn stormachtige ontwikkeling, toen hij door de politie werd gearresteerd. Greenwoord werd ervan verdacht zijn partner Harriet Robson te hebben mishandeld en verkracht. United besloot de Engelsman voor onbepaalde tijd te schorsen. In februari van dit jaar werden de beschuldigingen ingetrokken. 

United besloot vervolgens om Greenwood niet weer direct bij hoofdmacht te halen, maar om eerst zelf een onderzoek in te stellen. De club concludeerde dat het bewijs dat online verscheen niet een volledig beeld gaf over de aanvaller, en dat de speler niet schuldig was aan de vermeende vergrijpen. 

United en Greenwood gingen daarop uit elkaar, maar van een definitieve breuk was toen geen sprake. Dit seizoen laat de club hem dus speelminuten op doen bij Getafe.