Enorm transfernieuws in Spanje: 'João Félix verlaat Atlético voor Barcelona'

Enorm transfernieuws in Spanje: 'João Félix verlaat Atlético voor Barcelona'

01-09-2023 20:35 Laatste update: 21:11
2

João Félix wordt speler van FC Barcelona. De Catalanen hebben een mondeling akkoord bereikt met Atlético Madrid over een huurdeal zonder optie tot koop.

Met dat nieuws pakken Spaanse media vrijdagavond uit, enkele uren voor het verstrijken van de transferdeadline. Ook Fabrizio Romano meldt 'here we go'. Barcelona wil de komst van Félix snel bezegelen, maar wacht nog op de benodigde documenten.

Félix maakt zich anderhalve maand geleden onmogelijk door als speler van Atlético zijn liefde te verklaren aan Barcelona. "Ik wil naar Barça, het is mijn droom", liet hij optekenen. Nu heeft hij zijn zin gekregen. Félix neemt in de kleedkamer de plek in van de aan Brighton verhuurde Ansu Fati.

Vorig seizoen speelde Félix zonder succes op huurbasis voor Chelsea. Atlético telde in 2019 nog 127 miljoen euro neer voor de inmiddels 23-jarige Portugees. Barça Barça betaalt nu een huursom van naar verluidt acht miljoen euro. Ook João Cancelo tekent vrijdagavond nog in Camp Nou. De landgenoot van Félix wordt gehuurd van Manchester City.