'Félix krijgt na transfersoap zijn zin en verlaat Atlético voor droomclub'

'Félix krijgt na transfersoap zijn zin en verlaat Atlético voor droomclub'

01-09-2023 13:12 Laatste update: 12:21
1

Atlético Madrid en FC Barcelona zijn akkoord wat betreft de overstap van Joao Félix. Dat meldt het Spaanse Marca. Via een garantie is de overstap ook binnen de richtlijnen van de Financial Fair Play. Vorig seizoen kwam Félix nog een half jaar op huurbasis uit voor Chelsea.

Félix trainde vrijdagochtend al niet meer mee met de selectie van Atlético Madrid. De Portugese aanvaller heeft zich in Wanda Metropolitano onmogelijk gemaakt door zijn houding richting Barcelona en huurtransfer naar Chelsea halverwege vorig seizoen. Félix maakte meerdere keren duidelijk dat hij graag naar Barcelona zou gaan en nu krijgt hij dus zijn zin. De laatste formaliteiten worden op dit moment afgerond en dan zal Félix speler van Barça worden.

Wat betreft de Financial Fair Play is er een garantie getroffen met Atlético dat het geld binnen de regels kan worden overgemaakt. De hoogte van het bedrag is niet bekend, maar de verwachting is niet dat het in de buurt zal komen van de 127 miljoen die Atlético voor Félix betaalde. Naast de Portugees gaat ook Yannick Carrasco vertrekken. Hij tekent spoedig een contract bij het Saudische Al-Shabab.