LIVE Lotingen: Opponenten voor Club Brugge, Gent en Genk worden bekendgemaakt

LIVE Lotingen: Opponenten voor Club Brugge, Gent en Genk worden bekendgemaakt

01-09-2023 11:54 Laatste update: 14:44
10

De Belgische ploegen hebben Europees zeer goede zaken gedaan. Union SG heeft zich geplaatst voor de Europa League-groepsfase. Club Brugge, KAA Gent en KRC Genk plaatsten zich voor de Conference League-groepsfase. Nu wordt bekendgemaakt tegen wie de Belgische ploegen het op mogen nemen in de groepsfases van de Europa League en de Conference League. VoetbalPrimeur.be geeft LIVE verslag van de loting. De loting van de Europa League is geweest en de Conference League start om 14:30.

 

De Belgische ploegen wisten allemaal het tweeluik te winnen in de laatste Play-Offs voor de groepsfase. Union won het tweeluik van het Zwitserse Lugano, Club Brugge versloeg het Spaanse Osasuna, Gent won van het Cypriotische APOEL Nicosia en Genk wist het tweeluik te winnen van het Turkse Adana Demirspor.

Opponenten van Union zijn bekend in Europa League-groepsfase
Union zit in groep E van de Europa League-groepsfase. Liverpool is direct het allermooiste affiche voor Union. Naast de prachtige match op Anfield, gaat Union het ook opnemen tegen het Oostenrijkse LASK Linz en het Franse Toulouse FC. 

Club Brugge en KAA Gent in pot 1 van de Conference League
Club Brugge en Gent zijn ingedeeld in pot 1 van de Conference League. Blauw-Zwart en De Buffalo’s nemen het in ieder geval niet op tegen Eintracht Frankfurt, GNK Dinamo, AZ Alkmaar, Fenerbahçe SK, LOSC Lille en Ferencvárosi TC. 

KRC Genk zit in pot 3 van de Conference League
Genk is ingedeeld in pot 3 van de Conference League. De manschappen van hoofdtrainer Wouter Vrancken nemen het in ieder geval niet op tegen: FC Zorya Luhansk, FC Astana, Beşiktaş JK, HJK Helsinki, Legia Warszawa, FC Spartak Trnava en NK Olimpija Ljubljana.

Belgische ploegen kunnen elkaar niet treffen in Conference League-groepsfase. De UEFA heeft in de regelgeving opgenomen dat clubs uit hetzelfde land elkaar niet kunnen treffen in de groepsfase. Hierdoor is het niet mogelijk dat Club Brugge of Gent vanuit pot 1, Genk treft vanuit pot 3. 

Potindeling van de Conference League
Pot 1: Eintracht Frankfurt, GNK Dinamo, Club Brugge, AZ Alkmaar, KAA Gent, Fenerbahçe SK, LOSC Lille en Ferencvárosi TC.
Pot 2: PAOK FC, ŠK Slovan Bratislava, Maccabi Tel-Aviv FC, FC Viktoria Plzeň, Aston Villa FC, PFC Ludogorets 1945, ACF Fiorentina en FK Bodø/Glimt.
Pot 3: KRC Genk, FC Zorya Luhansk, FC Astana, Beşiktaş JK, HJK Helsinki, Legia Warszawa, FC Spartak Trnava en NK Olimpija Ljubljana.
Pot 4: HŠK Zrinjski, KÍ Klaksvík, Aberdeen FC, FK Čukarički, FC Lugano, Breidablik, FC Nordsjælland en FC Ballkani.

Alle groepen van de Europa League
Groep A: West Ham United, Olympiakos, SC Freiburg, TSC Backa Topola
Groep B: Ajax, Marseille, Brighton & Hove Albion, AEK Athene
Groep C: Rangers FC, Real Betis, Sparta Praag, Aris Limassol
Groep D: Atalanta Bergamo, LASK Linz, Sturm Graz, Raków Częstochowa
Groep E: Liverpool, LASK Linz, Union SG, Toulouse
Groep F: Villarreal, Stade Rennes, Maccabi Haifa, Panathinaikos
Groep G: AS Roma, Slavia Praag, Sheriff Tiraspol, Servette FC
Groep H: Bayer Leverkusen, Qarabag FK, Molde FK, BK Häcken