OFFICIEEL: Lyon doet opnieuw opvallende constructie en leent Sarr uit

OFFICIEEL: Lyon doet opnieuw opvallende constructie en leent Sarr uit

31-08-2023 21:18
2

Olympique Lyon heeft Amin Sarr verhuurd aan VfL Wolfsburg. Dat maken de clubs bekend via de officiële kanalen. De Zweedse aanvaller wordt gehuurd met een optie tot koop, maar of die verplicht is hangt af van de prestaties van Lyon.

Volgens Fabrizio Romano zit de huurdeal rond Sarr wat ingewikkeld in elkaar. De Zweed wordt sowieso een jaar gehuurd door Wolfsburg, maar er zit een optie tot koop van vijftien miljoen euro in het contract. Die is tot nu toe vrijblijvend, maar als Lyon zich plaatst voor de Champions League, dan wordt de optie verplicht. Datzelfde geldt als Sarr boven een afgesproken aantal wedstrijden komt voor Wolfsburg. Een opvallende constructie. Eerder deed Lyon ook al een aparte constructie met RWDM, dat de dertig miljoen kostende Nuamah uitleent aan de Franse club.

"Dit is een geweldige omgeving om mezelf te ontwikkelen", vertelt Sarr op de website van zijn nieuwe club. "Daarom ben ik hier ook gekomen. Ik heb de club gevolgd sinds ik er onlangs met Malmö tegen speelde." Sarr maakte afgelopen januari voor elf miljoen euro de overstap van Heerenveen naar Lyon.