Presentator Kerkhofs en acteur Verheye willen Sporting Hasselt overnemen

Presentator Kerkhofs en acteur Verheye willen Sporting Hasselt overnemen

28-08-2023 20:46 Laatste update: 21:00
4

Acteur Rik Verheye en presentator Sam Kerkhofs nemen samen Sporting Hasselt over. Dit melden Verheye en Kerkhofs via de Facebook-pagina van Sporting Hasselt. Ze geven aan trots te zijn dat ze een intentieovereenkomst hebben gesloten.

Verheye en Kerkhofs delen het volgende over de plannen met Sporting Hasselt. ‘Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag kunnen we jullie met trots melden dat wij een intentieovereenkomst hebben gesloten om Sporting Hasselt over te nemen. We horen jullie al denken: een Club-supporter en een Anderlecht-supporter die samen een Limburgse club gaan overnemen, dat lijkt het begin van een slechte grap, maar dat is het niet’, delen Verheye en Kerkhofs via de Facebookpagina van Sporting Hasselt.

Verheye en Kerkhofs geven uitleg over hoe zij tot deze beslissing zijn gekomen. ‘De club kwam enkele maanden geleden op onze radar. Wij zijn sindsdien alleen maar onder de indruk geraakt van het potentieel van deze mooie club en zijn ons hart verloren in het Stedelijk Sportstadion. Met volle goesting engageren wij ons om deze club op een gezonde en duurzame manier verder samen uit te bouwen. We zijn ons bewust van de vele risico’s en onderschatten onze opdracht niet’, schrijven Verheye en Kerkhofs.

Verheye en Kerkhofs geven aan dat ze enthousiast zijn en hopen op een warm welkom. ‘We zullen verder bouwen op de huidige werking en vol inzetten op de lokale verankering in Hasselt. We hopen dat jullie ons, net als het stadsbestuur, met open armen zullen ontvangen en beloven jullie een volledige inkijk te geven in ons avontuur. Het seizoen staat voor de deur en er wacht een hoop werk op ons’, melden Verheye en Kerkhofs.

Op deze manier lijkt het avontuur wat Verheye en Kerkhofs aangaan met Sporting Hasselt op dat van Hollywood-acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Reynolds en McElhenney namen Wrexham FC over en wisten al eenmaal te promoveren.