Eckert de nieuwe talisman bij Union? “Zo zie je hoe wreed voetbal kan zijn”

Eckert de nieuwe talisman bij Union? “Zo zie je hoe wreed voetbal kan zijn”

26-08-2023 12:14

Dennis Eckert, de nieuwe talisman van de Union Saint-Gilloise, gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws. In totaal speelde Eckert slechts 197 minuten in de Pro League vorig seizoen. Dit seizoen lijkt dat wel anders te zijn. 

Vorig jaar, onder Karel Geraerts, in zijn eerste seizoen op Parc Duden, doorstond de Duitser een ware beproeving. Hij kreeg amper minuten en moest ook met blessures omgaan. "Na elke blessure heb ik hard getraind om terug te komen. Maar het team draaide op volle toeren en de coach zag geen reden om zijn team te veranderen. Ik wilde helpen, maar ik kreeg mijn kans niet. Het was frustrerend," vertelt hij achteraf aan HLN.

Op zijn 26e besloot hij dat hij geen tijd te verliezen had. Hij waarschuwt de club dat als Geraerts blijft, hij er alles aan zal doen om weg te komen. "Ik ben geen speler die op de tribune moet zitten," vertelde hij aan zijn zaakwaarnemer.

Alles leek plots vergeten toen hij na een half uur opdook in het strafschopgebied in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. De emotie was voelbaar: "Na het doelpunt dacht ik aan de moeilijke periode die ik net achter de rug had. Iedereen zag hoe ontroerd ik was. Zo zie je maar hoe wreed voetbal kan zijn. Maar het laat ook zien hoe blij een klein moment je kan maken.”