Gent weet te winnen van APOEL Nicosia en doet Europees goede zaken

24-08-2023 21:56 Laatste update: 22:08
52

KAA Gent heeft met 2-0 gewonnen van APOEL Nicosia in de Play-Offs voor de groepsfase van de Conference League. De doelpuntenmakers zijn de jonge aanvaller Malick Fofana en Hyun-seok Hong. Op deze manier doen de manschappen van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck goede zaken in het tweeluik.

KAA Gent mocht het opnemen tegen APOEL Nicosia, de scheidsrechter floot voor de eerste keer. Gent had wat moeite in de beginfase, maar kon toch redelijk snel de controle over de wedstrijd nemen. De Buffalo’s toonden zich dominant en kwamen tot meerdere aanvallen.

In de tweede fase van de eerste helft werd Gent wat minder secuur. De ploeg leed veel onnodig balbezit en dit was ook de hoofdoorzaak waardoor de ploeg nog niet op voorsprong stond. In de slotfase van de eerste helft kwam de bedrijvige Archie Brown oog in oog met de doelman van APOEL, maar hij wist niet te scoren.

In de beginfase van de tweede helft was APOEL een aantal keer gevaarlijk door nieuwe slordigheden van Gent. In de 62e minuut voerde Hein Vanhaezebrouck een dubbele wissel door. Malick Fofana en Andrew Hjulsager kwamen in het veld voor Archie Brown en Hugo Cuypers.

Het was APOEL dat zich gevaarlijker toonde dan de eerste helft, maar de treffer viel voor Gent. Uit het niets kwam de 1-0 van Gent via een schot van Malick Fofana. De bal week af en krulde in een boog over de doelman van APOEL. Gent zette door en in de 86e minuut kwam Hong tot een schot, maar de bal miste vaart. In de 91e minuut mocht de Zuid-Koreaan dit nog eens over doen. Met een vlammend schot bepaalde Hyun-seok Hong de eindstand.