'Ajax en West Ham United naderen akkoord, doorbraak in Kudus-deal'

'Ajax en West Ham United naderen akkoord, doorbraak in Kudus-deal'

23-08-2023 22:17

West Ham United nadert een akkoord met Ajax over een transfer van Mohammed Kudus. Dat meldt The Athletic woensdagavond. Het laatste bod van de Engelsen wordt naar alle verwachtingen door Ajax geaccepteerd. 

Volgens The Athletic gaat het om een bod van 41 miljoen euro inclusief 3 miljoen aan bonussen. Daarnaast bedingt Ajax een doorverkoopclausule van 10 procent. Persoonlijk is de 23-jarige Kudus ook al rond met West Ham, dat hem voor vijf jaar lijkt te gaan binden aan de club. Mogelijk is er ook nog een optie tot nóg een jaar. 

Zodoende lijkt er een doorbraak te zijn in de onderhandelingen tussen Ajax en West Ham over de Ghanese aanvaller. De Amsterdammers verwezen in eerder stadium al twee eerdere biedingen van de Premier League-club naar de prullenbak. Trainer Maurice Steijn gaf al vaker aan erg gecharmeerd te zijn van de linkspoot, maar lijkt nu langzaamaan toch echt rekening te gaan moeten houden met een vertrek. 

Eerder was ook Brighton & Hove Albion al zeer concreet voor Kudus. Hij kwam er vervolgens niet uit met The Seagulls, waarna in Amsterdam de vraagprijs werd opgeschroefd naar 50 miljoen euro. Daar wordt door West Ham dus niet volledig aan voldaan, al komt het laatste bod (dat lijkt te worden geaccepteerd) een heel eind in de buurt. Mocht Kudus daadwerkelijk overstappen naar de Londense club, dan treft hij in Edson Álvarez een oude bekende. De twee waren jarenlang teamgenoten in de Johan Cruijff ArenA.