Dolberg scoort na 29 seconden, maar niet in top 3 snelste goals in België

Dolberg scoort na 29 seconden, maar niet in top 3 snelste goals in België

20-08-2023 13:36 Laatste update: 21-08-2023 19:29
6

RSC Anderlecht – KVC Westerlo was amper bezig of de thuisploeg kwam al op voorsprong. Kasper Dolberg opende de score na 29 seconden. Een heel vroeg doelpunt, maar in de Belgische Eerste Klasse werd zelfs al een paar keer vroeger gescoord. VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Tegen Royal Antwerp FC scoorde Dolberg zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. De Deen zette toen een strafschop om. Tegen Westerlo tekende Dolberg voor zijn eerste velddoelpunt bij Anderlecht. Op aangeven van Théo Leoni tikte de aanvaller binnen. Zo stond Anderlecht binnen de 29 seconden op voorsprong tegen Westerlo.

Record Osimhen
In de buurt van Victor Osimhen komt Dolberg qua snelheid evenwel niet. Nu is de Nigeriaan de ster van Napoli, maar ooit was hij aan de slag bij Charleroi. Voor de Zebra's had hij in 2019 slechts 9 seconden nodig om te scoren tegen Antwerp.

In de top drie van snelste doelpunten in de Belgische Eerste Klasse vinden we op plaats twee Imoh Ezekiel terug. De spits van Standard in 2013 na 10 seconden tegen KRC Genk. Peter Odemwingie (La Louvière) in 2013 en Christian Negouai in 2006 (Standard) hadden tegen Heusden-Zolder en Westerlo 11 seconden nodig om de netten te laten trillen.

Vanzeir in 1B
Het snelste doelpunt ooit in het Belgische profvoetbal staat trouwens op naam van Dante Vanzeir. In 1B scoorde hij voor Union na 7 seconden tegen Deinze.