Tottenham bezorgt Manchester United eerste competitienederlaag van dit seizoen

19-08-2023 20:33
5

Manchester United is zaterdag tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen aangelopen. Op bezoek bij Tottenham Hotspur werd er, ondanks een aantal zeer grote mogelijkheden, met 2-0 verloren.

Erik ten Hag koos tegen Spurs voor dezelfde elf namen die afgelopen maandag ternauwernood met 1-0 van Wolverhampton Wanderers wonnen. Antony verscheen dus opnieuw aan de aftrap. In de punt van de aanval was er plek voor Marcus Rashford. Na een klein halfuur leek United even een strafschop te krijgen na een vermeende handsbal, maar na een VAR-moment ging de bal alsnog niet op de stip.

Na 37 minuten kreeg Bruno Fernandes een gigantische kans, maar de Portugees raakte de bal volledig verkeerd met zijn hoofd. Op slag van rust liet Spurs zich gelden, maar de paal hielp André Onana een handje. Even na rust werd de doelman alsnog geklopt, toen Pape Sarr de bal overtuigend in het dak van het doel schoot.

In de tweede helft wist United, op een mogelijkheid voor Antony na (hij raakte de paal), weinig in te brengen. Spurs was beter en bepaalde het spelbeeld. Dat resulteerde na 83 minuten spelen in de 2-0. Lisandro Martínez speelde daarbij een negatieve hoofdrol. De Argentijn zat volledig mis bij een voorzet van Ben Davies en tikte de bal in eigen goal.

Die klap kwam United niet meer te boven, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit is. Spurs en Van de Ven hebben nu een eerste driepunter binnen, nadat er vorige week gelijk werd gespeeld tegen Brentford.