Akpala wil ooit terugkeren naar Club Brugge: Een plek in mijn hart

Akpala wil ooit terugkeren naar Club Brugge: "Een plek in mijn hart"

19-08-2023 23:30
6

De nu 36-jarige Joseph Akpala vertoeft momenteel bij KV Kortrijk. Niet als voetballer, wel als assistent-trainer. Een job die hij zelf nooit ambieerde, maar toch van geniet. Hij is ook ambitieus en wil in de toekomst nog nieuwe stappen zetten.

Zo kwam Akpala in het verleden nog uit voor Club Brugge, waar hij een publiekslieveling was. Een terugkeer naar Blauw-Zwart ziet hij ook zeker zitten. "Droom zou ik het niet noemen, maar mocht ik de kans ooit krijgen, zou ik daar zeker blij mee zijn", geeft hij aan in Krant van West-Vlaanderen.

De Nigeriaan woont op enkele minuten van het Jan Breydelstadion en is Club Brugge ook steeds blijven volgen. "Zelf ben ik vorig seizoen ook een paar keer gaan kijken toen ze in de Champions League speelden en ik heb er mijn stage gedaan toen ik mijn trainersdiploma wilde halen. Club Brugge heeft dus uiteraard een plek in mijn hart."

Akpala voelt zich ook bijzonder goed bij KV Kortrijk én in ons land. Samen met zijn familie geniet hij enorm van het leven in Belgë. "We zijn hier helemaal gesetteld en we willen hier ook blijven. België is mijn tweede vaderland. We zijn een klein land, maar alles is hier perfect", besluit hij.