OFFICIEEL: Liverpool betaalt twintig miljoen euro voor derde zomeraanwinst

OFFICIEEL: Liverpool betaalt twintig miljoen euro voor derde zomeraanwinst

18-08-2023 14:08
1

Liverpool heeft zijn derde zomeraanwinst binnen. The Reds nemen middenvelder Wataru Endo over van VfB Stuttgart en betalen naar verluidt een transfersom van een slordige twintig miljoen euro.

De Japans international heeft zijn handtekening onder een meerjarig contract en gaat opvallend genoeg met rugnummer drie spelen. Endo is namelijk een middenvelder. Liverpool kon op die positie wel wat versterking gebruiken na de exits van Fabinho en Jordan Henderson. Moisés Caicedo als Roméo Lavia waren ook in beeld op Anfield, maar Chelsea trok de twee middenvelders voor zo'n tweehonderd miljoen euro aan.

Endo is zelf logischerwijs erg blij met zijn transfer naar Liverpool. "Ik ben erg gelukkig nu. Het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League bij een van de grootste clubs ter wereld te spelen. Het wordt de eerste keer dat ik op Anfield speel. Ik kan niet wachten om op Anfield te spelen voor de fans van Liverpool."

Naast Endo zijn ook Sofyan Amrabat en Ryan Gravenberch in beeld bij Liverpool. Bayern München wil laatstgenoemde voorlopig echter nog niet laten gaan.