UPDATE: De Bruyne reageert na operatie: 'Grote klap na Burnley'

UPDATE: De Bruyne reageert na operatie: 'Grote klap na Burnley'

18-08-2023 07:33 Laatste update: 20:09

Kevin De Bruyne zal worden geopereerd aan zijn hamstring in Antwerpen, dat laat Het Nieuwsblad weten. De Rode Duivel sukkelt al een tijdje met dezelfde blessure en grijpt in.

Manchester City consulteerde een aantal van de meest gerenommeerde specialisten in Europa en koos uiteindelijk voor een operatie. De Bruyne is al drie keer hervallen in dezelfde hamstringblessure.

In de Champions League-finale liep hij de blessure op en in de eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen moest hij al na 23 minuten naar de kant. Nu kan De Bruyne zo’n vier maanden aan de kant staan om te herstellen van de operatie.

Ook de EK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels op 9 en 12 september tegen Azerbeidzjan en Estland zal De Bruyne aldus moeten laten schieten. Ook de interlandperiode van oktober en november lijkt onmogelijk.

Update: Kevin De Bruyne ging ondertussen succesvol onder het mes. Via Instagram liet hij daarna van zich horen. Bij een foto van hemzelf op krukken valt te lezen: 'Het nieuws dat volgde na de match tegen Burnley kwam als een grote klap voor mij, zowel mentaal als fysiek. Nu de operatie achter de rug is, kan mijn lichaam helen en kan ik dra weer aan het werk gaan. Bedankt iedereen voor de steun.' 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)