'Ajax moet door, onderhandelingen met Overmars (Royal Antwerp FC) volgen'

'Ajax moet door, onderhandelingen met Overmars (Royal Antwerp FC) volgen'

17-08-2023 20:38
5

Ajax had zich gericht op de transfer van Hiroki Ito, maar gaat zich nu richten op Gastón Ávila van Royal Antwerp FC.  De kans dat Hiroki Ito nog naar Ajax komt is op dit moment zeer klein, meldt Voetbal International. De Amsterdammers hebben nog altijd geen tegenbod ontvangen van VfB Stuttgart, dat ondertussen wel andere spelers verkoopt. Hierdoor ligt het voor de hand dat Ajax door gaat schakelen naar Ávila.

Het is geen geheim dat technisch directeur Sven Mislintat hoopt op een hereniging met Ito bij Ajax. De Duitser legde al twee biedingen neer bij zijn oude club, maar die werden allebei afgewezen. Stuttgart beloofde Ajax later met een tegenvoorstel te komen, maar dat zou volgens VI nooit meer gebeurd zijn. Dat terwijl Stuttgart Wataru Endo, een landgenoot van Ito, wel aan Liverpool gaat verkopen. Konstantinos Mavropanos, de verdedigingspartner van Ito, kan op zijn beurt naar West Ham United.

Daardoor is een verkoop van Ito financieel gezien niet meer noodzakelijk voor Stuttgart. 'Velen' houden er nu rekening mee dat Ajax door zou schakelen. Ávila van Royal Antwerp zou dan het toptarget van de Amsterdammers worden, ook omdat Nicolás Tagliafico niet haalbaar lijkt.

Naar verluidt moet Ávila zo'n twaalf miljoen euro kosten. De Argentijn is het beste als linksback, maar kan ook als linkercentrale uit de voeten. Bij Ito was dat juist omgedraaid.

'