Roma haalt verloren zoon terug: WK-winnaar Leandro Paredes komt over van PSG

Mourinho haalt verloren zoon terug naar Roma: WK-winnaar komt over uit Parijs

16 augustus om 10:43

Leandro Paredes keert officieel terug naar AS Roma. De middenvelder, die vorig jaar met Argentinië het WK won, komt over van Paris Saint-Germain en tekent een contract tot medio 2025. Paredes speelde eerder al twee seizoenen voor de ploeg van huidige trainer José Mourinho.

Paredes werd door PSG afgelopen seizoen verhuurd aan Juventus. Daar scoorde hij één keer en gaf hij één assist in de 35 officiële duels die hij binnen de lijnen kwam. De 29-jarige middenvelder speelde al voor een hoop clubs en kwam dus ook al eerder uit voor Roma. In twee seizoenen kwam hij tot 37 wedstrijden in de Serie A, waarna hij naar Rusland vertrok om voor Zenit Sint-Petersburg te spelen.

"Terugkeren in Rome is altijd speciaal, maar om het nu als speler van Roma te doen voelt nog specialer", aldus Paredes. "Ik wil de fans graag bedanken voor hun warme welkom, en Roma voor de kans om terug te keren bij de club waar ik mijn carrière in Europa mocht starten. Het afgelopen jaar was ongelooflijk voor mij, door het winnen van het WK. Dat succes smaakt naar meer en ik ben ervan overtuigd dat we met Roma prijzen kunnen winnen."