Van der Elst: “Vreemd als Lukaku wordt opgeroepen bij de Rode Duivels”

Van der Elst: “Vreemd als Lukaku wordt opgeroepen bij de Rode Duivels”

15-08-2023 12:42
66

Franky Van der Elst deelt zijn mening over de spitsenpositie binnen de Rode Duivels. De analist is van mening dat het zeer vreemd zou zijn als Romelu Lukaku wordt opgeroepen. Van der Elst doelt op het feit dat topscorer Lukaku alleen nog maar heeft meegetraind met de B-kern van Chelsea.

Van der Elst gaat in op de situatie rondom de spitspositie bij de Rode Duivels. De analist zou het vreemd vinden als Lukaku in september wordt opgeroepen. “Het zou toch raar zijn mocht Lukaku worden opgeroepen. Hij heeft sinds die interland half juni geen wedstrijd meer gespeeld en alleen maar op lager niveau getraind”, deelt Van der Elst via Het Belang van Limburg.

Van der Elst kent de waarde die Lukaku toevoegt aan de Rode Duivels, maar vindt dat bondscoach Domenico Tedesco consequent moet zijn. “Natuurlijk is het een verschil met of zonder Lukaku maar de bondscoach moet ook consequent zijn. Zei hij bij zijn aanstelling niet dat spelers bij hun club moesten spelen om in aanmerking te komen?”, besluit Van der Elst.

Lukaku begeeft zich al een geruime tijd in een transfersoap. De spits was al dicht bij een overstap naar diverse clubs. Internazionale, Saoedi-Arabië, Juventus en nu lijkt Tottenham Hotspur het nieuwe hoofdstuk in het transferdrama te worden. Lukaku staat nog altijd bij Chelsea onder contract.