OFFICIEEL: Twintig goals bij STVV leiden Bruno (via Gent) richting Turkije en Arda

OFFICIEEL: Twintig goals bij STVV leiden Bruno (via Gent) richting Turkije en Arda

14-08-2023 10:51
5

Voor het eerst in zes jaar zal Gianni Bruno niet meer op de Belgische velden voor doelpunten zorgen. De 31-jarige spits verruilt KAA Gent voor het Turkse Eyüpspor. Die club komt uit op het tweede niveau en staat onder het bewind van een trainer met naam en faam.

De transfer hing al lang in de lucht, want naar verluidt legde Bruno begin vorige week zijn medische testen al af. Toch komt Gent nu pas naar buiten met de officiële mededeling. De goaltjesdief lag nog onder contract bij De Buffalo's, maar Hein Vanhaezebrouck zag voor hem geen toekomst meer in de Ghelamco Arena. Niet erg, want er bleek voldoende interesse voor een overnemer.

Die had Bruno vooral te danken aan zijn puike jaar bij Sint-Truiden. Op uitleenbasis scoorde hij er twintig keer, waarvan achttien stuks in de Jupiler Pro League. Geen enkele Kanarie deed ooit beter over één lopend seizoen. Bruno droomde vervolgens van een toekomst in Italië, het land van zijn wortels, maar uiteindelijk is het dus Turkije geworden. Gent ontvangt naar verluidt nog enkele honderdduizenden euro's voor hem.

Bij Eyüpspor moet onze landgenoot een drijvende kracht worden in de ambities om op te klimmen naar de Süper Lig. Met Arda Turan staat er alvast een ronkende naam aan het roer. De Turkse oud-international maakte furore bij onder meer Galatasaray, FC Barcelona en Atlético Madrid.