Vandereycken: ''Rits goede transfer voor Anderlecht, ook voor hemzelf''

Vandereycken: ''Rits goede transfer voor Anderlecht, ook voor hemzelf''

14-08-2023 07:20 Laatste update: 07:24
23

Mats Rits staat op het punt om van Club Brugge naar RSC Anderlecht te vertrekken. Dat was allerminst zeker vanwege de late interesse van Union SG in de middenvelder. René Vandereycken evalueerde de keuze van Rits en Anderlecht om met elkaar in zee te gaan.

''Rits vind ik zeker een goeie transfer voor Anderlecht, maar ook voor hemzelf'', vertelde Vandereycken aan Het Nieuwsblad.

''Als hij bij Club Brugge minder zekerheid heeft om basisspeler te zijn, is het logisch dat hij naar Anderlecht gaat'', zei de analist verder over de keuze van Rits.

''En als je moet kiezen tussen drie jaar Anderlecht en vier jaar Union, zou ik ook voor Anderlecht kiezen. Union heeft twee schitterende jaren achter de rug en is foutloos aan het nieuwe seizoen begonnen, maar biedt het meer zekerheid op succes in de komende drie jaar?'', aldus Vandereycken, die in zijn betoog ook meenam dat het salaris bij Anderlecht niet aan de limieten is gebonden van dat van Union SG.

Rits speelde tijdens de onderhandelingen tussen de clubs gewoon de eerste twee Jupiler Pro League-wedstrijden voor Club Brugge, maar was in de derde wedstrijd tegen KAS Eupen (0-5 winst) niet van de partij.