Barça houdt één punt en twee rode kaarten over aan frustrerende avond tegen Getafe

Barça houdt één punt en twee rode kaarten over aan frustrerende avond tegen Getafe

13-08-2023 23:55
9

FC Barcelona is er zondagavond niet in geslaagd om het nieuwe seizoen La Liga-seizoen winnend van start te gaan. Op bezoek bij Getafe, waar zowel Raphinha als trainer Xavi een rode kaart gekregen, werd met 0-0 gelijkgespeeld. 

Barcelona, de landskampioen van het afgelopen seizoen, reisde als torenhoge favoriet af naar het Coliseum Alfonso Pérez. Bij de Catalanen was er een basisplaats voor nieuwkomer Oriol Romeu. Ook Ilkay Gündogan, die deze zomer overkwam van Manchester City, verscheen aan de aftrap. 

Getafe bleek een stugge opponent voor Barcelona, dat na 42 minuten spelen verder moest met tien man. Vleugelaanvaller Raphinha kreeg rood na een elleboogstoot. Het bleek het startschot voor een hoop onvriendelijkheid, waarin ook Getafe vrolijk meedeed. Halverwege de tweede helft kreeg ook de thuisploeg rood, nadat Jaime Mata zijn tweede gele kaart ontving. 

Xavi besloot het vervolgens over een andere boeg te gooien. Met Abde Ezzalzouli, Gavi, Ansu Fati en Lamine Yamal als invallers werd getracht Getafe voetballend aan het wankelen te brengen, maar dat lukte niet. De frustratie werd nog groter bij het Barça-kamp toen Xavi wegens onvrede jegens de arbitrage ook een rode kaart kreeg. 

In de slotfase claimde Barcelona nog een strafschop, omdat verdediger Araujo in het strafschopgebied getrapt werd op zijn voet. De scheidsrechter besloot uiteindelijk anders, vanwege een in een eerder stadium vermeende handsbal van Gavi. Gescoord werd er niet meer, waardoor de regerend landskampioen met een domper aan het nieuwe seizoen begint.