Hoefkens na Charleroi – Standard: Dat je die duw niet ziet, onbegrijpelijk

Hoefkens na Charleroi – Standard: "Dat je die duw niet ziet, onbegrijpelijk"

13-08-2023 21:55
22

De Waalse derby tussen Charleroi en Standard eindigde in een 1-1 gelijkspel. Carl Hoefkens, de hoofdtrainer van Standard, reageert fel op de penaltyfase in het slot van de match. Volgens Hoefkens had Charleroi nooit meer de penalty moeten krijgen. Hoefkens is ervan overtuigd dat er eerst een overtreding op Ngoy werd gemaakt.

Hoefkens pakte tegen Charleroi het eerste punt met Standard in de Jupiler Pro League. Volgens Hoefkens werd Charleroi alleen gevaarlijk via standaardsituaties. “Charleroi was enkel gevaarlijk op stilstaande fases en lange ballen, waarvan zij hoopten dat ze goed zouden vallen”, citeert Sporza Hoefkens.

Hoefkens baalt flink van de strafschop voor Charleroi. Standard was dicht bij de eerste overwinning van het seizoen. “Ngoy werd 100 procent eerst geduwd, hij werd onder de bal door geduwd. Wat daarna gebeurt, telt niet meer. Dat je niet ziet dat hij de bal door die duw mist, is voor mij onbegrijpelijk. Het is heel jammer, want die drie punten zouden een geweldige boost geweest zijn", besluit de hoofdtrainer van Standard.